Il est cinq heures, Lyon s'éveille!
Door: BoBo
Blijf op de hoogte en volg Grégoire
14 Februari 2008 | Frankrijk, Lyon
Zoals de meesten al weten, zit ik dus hier in Lyon voor een stage gedurende 3 maand en half!!! Normaal gezien is het de bedoeling om voor de reis de blog te starten met berichten over de voorbereidingen enzoverder enzovoorts, maar ik bezit een minder goede eigenschap zijnde alles op het laatste moment beginnen; zondag, een dag voor vertrek, zat ik dus nog steeds pc in orde te steken, en vooral mijn muziek dan overzetten op extern HD.
Nu ben ik dus al paar dagen in Lyon (welgeteld 4) en is het nu pas eerste avond alleen. Mijn ouders zijn tot en met vanmorgen gebleven en Valérie is paar uur geleden vertrokken met tgv... vree avontuurlijk is het dus niet! te vermelden: ben deze zomer al naar Lyon geweest, dus echt stap in het onbekende is het niet (vree avontuurlijk nogmaals!)
Lyon zelf is wel de moeite waard, maar zoals mijn pa zei: niet voor 2 weken :-) en ik zit hier dus 3 maand :-):-)
Korte samenvatting dus over wat er al gebeurd is: naar Lyon gereden, maandag achter papieren geweest aan unief, logement gaan halen, eten, slapen, bezoeken, eten, gesprek met de prof, eten, slapen, bezoek, eten ...
Heb hier een logement van 9m² (op eerste gedacht wel klein maar val uiteindelijk goed mee: bed, kast, tafel, lavabo), gemeenschappelijke douches, toilet en keuken... de keuken zelf, als ge eigenlijk keuken kunt noemen, bestaat uit een gootsteen, micro-golfoven en twee elektrische kookplaten ... met andere woorden: er is geen frigo en ook niet in de kamer. later eens gevraagd aan kotgenoot; conclusie: frigo moet zelf meegenomen worden... stelt u voor, komt dan alleen met de tgv (ik had nog die chance dat mijn ouders mij wilden voeren), volledig gepakt... en met een frigo :-D soit, kan mss aan enen geraken... tot nu toe toch nog niet moeten gebruiken want is eigenlijk eerste avond dat ik hier ga eten... zeer spannend allemaal!
voila, da zal ongeveer wel zijn voor eerste bericht, nie slecht al zeg ik het zelf...
nog 2 dingskes te vermelden:
ging hier bijna vergeten te zeggen dat ik hier niet alleen ben, Elise (mede-farma student en mede-ex-praesidiumlid) is hier namelijk ook, wat mijn avonturiergehalte nog meer naar beneden haalt.
2e punt: na gesprek met prof ben ik tot 2 conclusies gekomen: ander thesisonderwerp dan gedacht en heb volgende week geen zak te doen want ze vertrekken op conge :-)
14 Februari 2008 - 20:18
Maribelle:
ik hoop dat het allemaal heel leuk zal zijn voor jou!!!waarschijnlijk tot morgenavond!!!
ik mis je!!!!
je kleine zusje maribelle
-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx- -
14 Februari 2008 - 20:18
ANNaBeLLe:
Erstes! Geil!
Mon cher Bobo,
Je te souhaite un super séjour dans la douce France! Have the time of your life!
Et j'attend avec impatience tous tes petits messages ici que je pourrai lire et repenser à mon séjour Erasmus! :)
Bonne chance et à très bientôt! En Belgique et à Lyon!
Zibous de ma part! :)
14 Februari 2008 - 20:19
ANNaBeLLe:
Okay, c'est officiel: Je hais ta soeur! Elle m'a chippé la première place! Aaarrgh! -
14 Februari 2008 - 20:53
Lucette,the Mam:
lyon est une très jolie ville où il fait bon vivre, je crois. Les etudiants sont en tous les cas très sympathiques et chaleureux! Je crois que Grégoire s'y est plu tout de suite. En plus, la montagne et donc la neige n'est pas très loin ( 120 km de Chambéry ). Voilà ma première impression après y avoir passé 2 jours!!
14 Februari 2008 - 22:07
Uw Loetje:
Dag lieverd van me,
Ben net terug van Lyon... Had het even moeilijk op de trein, maar al gauw zien we elkaar weer! Thank GOD!
Ik zal je missen, elke dag! -
14 Februari 2008 - 23:00
Tieuty:
Alee een goe begin e :-), gene zak doen volgende week... Wel schone stad vindek zo met die drie grote pleinen. Waar zitte erges, in stad zelf? of meer aan de buitenkant? Alst goe weer is zal ek es afkomen, binnen 2 maanden ofzo, als ge es tijd hebt :-) Kzou zeggen, amuseert u daar goe, ge zijt maar ene keer erasmus student... Don't forget to put on some pics.
Tot laters.
Adios -
15 Februari 2008 - 10:36
Stijn:
Jeeps,
Veel leergenot en plezier daar eh!! Ik hou deze blog zeker en vast in de gaten..
grtz -
15 Februari 2008 - 11:44
Buutje:
elaba! en toch is het avontuurlijk zo'n blog :)
veel plezier daar in la douce france copain ;) -
15 Februari 2008 - 12:15
François:
Qu'est que vous voulez? -
15 Februari 2008 - 12:25
Lottie:
haaaaaa, bobo-ke
j'espère que tout va bien la en France!!
fait beaucoup de petits ami(e)s en laat u daar maar kennen:p
bonne chanse
Bisous, Liselotte -
15 Februari 2008 - 12:28
BoBo:
merci allemaal voor de reacties :-)
guisset: l'opium n'est pas terrible ici, donc ce sera de l'hashish :-D -
15 Februari 2008 - 17:56
Annelies:
Heej bobo!!!
doet da daar goed in frankrijk! Onze tickets zijn al geboekt dus tot in de paasvakantie! Veel plezier
doeoei xxx -
16 Februari 2008 - 14:50
Kristof:
Yeeet bobo,
De leute daar en tot in de paasvakantie ;-)
Groeten! -
18 Februari 2008 - 10:35
Lila:
BONJOUR BOBO!!!!!
Enfin j'ai un peu de temps pour lires tes aventures... Je suis vraiment desoler de pas etre venu a ton drink. J'espere que mon absence ne sais pas fait remarquer.
C'est 3 prochain mois, fini nous rencontres par hasard a Gand *snif, snif* Mais bon je suis sure que tu vas bien t'amuser a Lyon!
Biz, biz, biz