Les premiers pas...

Door: BoBo

Blijf op de hoogte en volg Grégoire

26 Februari 2008 | Frankrijk, Lyon

Jawadde dadde,
is alweer eens 5 dagen geleden dat hier nog iets nieuws (van mijn kant dan) op deze site heeft gestaan
In tegenstelling tot vorig bericht is er sindsdien wel wat gebeurd.
beginnen bij begin, waar ik vorig bericht gebleven ben
donderdagavond, tweede keer (op week en half) dat ik op kot kook: steak me half gebruneerde, half gepureerde patatten en sla me tomaten... smaakte wsl beter dan dat nu klinkt, maar volgens mede-kotgenoot is da dus 'gewoon' studenteneten... heb jammer genoeg te weinig ervaring in het gentse kotleven maar vond steak toch al niveautje hoger. Correct me if I'm wrong...

Vrijdag: wederom opgestaan rond 10u 's morgens (zoals gewoonlijk), overdag geprobeerd literatuur te lezen (met onvoldoende succes), 's avonds spaghetti (piece of cake :-)) Elise en ik waren dan van plan om eens Lyon by night te verkennen maar werden verhinderd door Elise haar overbuur a.k.a. Patrice. Patrice is één jongen uit Ile de La Réunion (ten oosten van Madagascar) die hier al 4jaar zit en dus behoorlijk wat volk kent, vooral Erasmussers zegt em... We hadden dus ons contactpersoon gevonden tot de rest van de Erasmus-clan. Vrijdagavond uiteindelijk op Patrice zijn kamer gebleven en wat andere mensen leren kennen: Nasère uit Algerije, Juan en Dianna uit Spanje, Carlos uit Peru

Zaterdag: zelfde ochtendritueel, 's middags met Elise gaan wandelen: begonnen aan Bellecour, naar Hotel de Ville, brug overgestoken over de Rhône en zo verder tot aan Parc de la tête d'or
Schitterend weer zaterdagmiddag, perfect terraskesweer... in park beetje op meer zitten pedalo'en en vervolgens verder gewandeld tot aan Brotteaux. Vervolgens naar Part-Dieu (laatste stuk met de metro, hadden geen goesting meer om te stappen :-)) al bij al deftige wandeling van 5u
In Part-Dieu eten gaan halen (Kip, Kantonese wok-kit, sojascheuten en wortels)... terug op kot en eten klaarmaken; eten zelf was goed (ook Patrice en co zeiden dat goed was)
Na eten rendez-vous bij overbuur en wa meer volk leren kennen: Melanie en Ricarda uit Duitsland en Guillaume uit Spanje... Op kamer wa zitten socializen met de Erasmussers, begeleid met een Maitre Brasseur (pinten uit Aldi, viel nog mee). Rond 12u uit kot, laatste metro richting stad om uit te komen aan Place des Terraux... Eerste halte: Café Sevilla: geestige sfeer, goeie sangria maar veel te warm
Next stop: La Marquise: op zo'n 5-10min wandelafstand van Café Sevilla, aan de Rhône (specifieker: op de Rhône, is een boot)...
Eindresultaat van de avond: 3.30 als we thuiskwamen en Hollands bier leren kennen van 11.6% (Maximator :-))

Zondag niet veel speciaals gedaan: beke literatuur overdag, De Velo'V gaan uitproberen (beetje tegengevallen maar heb toch badge) en 's avonds pizza samen met Elise, Patrice en Nasère

Uiteindelijk nog vandaag: eerste dag labo. had al voorgevoel dat ik te laat ging komen en is uiteraard wel uitgekomen... stoeme Velo'V
Labo begon om 8.30 (kleine kwartier te laat) tot 18.30... beetje te lang naar mijn goesting. Derna nog wat pech gehad met de Velo'V (aan twee opeenvolgende haltes was maar één vélo beschikbaar, telkens met ketting eraf)maar uiteindelijk goe toegekomen (beke retard)
vanavond op zijn Vlaams gegeten: patatten met appelmoes en chipolata...
Et ceci est la fin de ce message; om het op zijn frans af te sluiten:
En fait, c'est tout ce que je vous ai a dire, Voila quoi!!!

• 01 Maart 2008 - 18:57

Faie:

Tu me manques...

• 02 Maart 2008 - 22:16

Lottie:

é bobo bobo bobo

y avait une explosion a lyon... jai penser a toi... jme demandais si tu vivais encore... mais tout va bien tout va bien!!
    amuse toi
    bisous

• 15 Maart 2008 - 08:11

Margot:

Geen activiteit meer op je blog?